​Ambulatorinen EEG

Menetelmä ja käyttökohteet:

Tutkimuksessa mitataan aivojen sähköistä toimintaa kannettavalla laitteella. Ambulatorista EEG-tutkimusta käytetään selvitettäessä esim. kohtauksellisia oireita. Tutkimus kestää 1-2 vuorokautta hoitavan lääkärin määräyksestä.

 

Valmistautuminen ja tutkimuksen suorittaminen:

Hiusten tulee olla puhtaat ja kuivat tutkimukseen tultaessa, pesun jälkeen ei saa käyttää hoitoainetta eikä muotoilutuotteita. Lääkärin määräämät lääkkeet saa ottaa normaalisti, mutta tilapäisesti käytettäviä rauhoittavia lääkkeitä ja unilääkkeitä, sekä alkoholia tulee välttää 24 tuntia ennen tutkimusta ja tutkimuksen aikana. Tutkimuksen ajaksi on suositeltavaa pukeutua edestä avattavaan paitaan, koska pään yli vedettävät vaatteet saattavat irrottaa mittausjohtoja. Mukaan voitte ottaa huivin tai lippalakin peittämään näkyviä johtoja. Jos olette sopinut hoitavan lääkärin kanssa osastolle menosta tutkimuksen ajaksi, vaihtakaa sairaalavaatteet ennen tutkimukseen saapumista.

Hiuspohjaan ja rintaan kiinnitetään mittausjohtoja vesiliukoisen liiman ja tutkimusaineen avulla. Päähän laitetaan johtojen suojaksi verkkomyssy. Mittausjohdot kytketään rekisteröintilaitteeseen, jota kannetaan liivin taskussa tai repussa. Johdot niputetaan niskan kohdalta ja ne näkyvät hieman. Seuraavana päivänä laitteen paristot vaihdetaan ja johtojen kiinnitys tarkistetaan. Laitteen käytöstä ja päiväkirjan täyttämisestä annetaan tarkemmat ohjeet laitteen asennuksen yhteydessä. Tutkimuksen lopetuksen jälkeen johdot irrotetaan vedellä kostuttaen. Hiukset kannattaa pestä kotona tutkimuksen jälkeen.

 

Tutkimuksen kesto:

Laitteen asennusta varten on varattu aikaa noin 2 tuntia, tarkastamista varten seuraavana päivänä 1 tunti ja viimeisenä päivänä mittausjohtojen poistoon 1 tunti.


 

Päivitetty: 18.9.2015 12:43